Despre noi

Asociaţia ENKIDU a luat fiinţă în 2011 din inițiativa unui grup eterogen de profesioniști, membrii asociației activând în domeniul cinematografiei, televiziunii și dreptului.

Activitățile asociației au ca scop: promovarea, realizarea, stimularea si sustinerea de activitati in domeniul cultural si educativ in vederea imbunatatirii actului educational si largirii sferei de interes a copiilor si tinerilor cu privire la activitățile artistice, organizarea de festivaluri, promovarea cinematografiei etc.

Proiecte:
– Campania FII CINEFIL! presupune proiectii de filme europenee pentru copii; îşi propune să sprijine cadrele didactice in organizarea unor activităţi extraşcolare implicând vizionarea si discutarea unor filme cu tematică actuală

CINEMATOUR KIDS prima caravană de filme pentru copii din România.

3 ediții derulate între iunie 2015 si septembrie 2016
Caravanele de până acum au avut peste 60 de proiecții, au adunat peste 6600 de copii din 30 de localități diferite – sate și orașe fără cinematografe din România.

Filmele introduse în caravane sunt producții din Norvegia și din Ungaria – premiere cinematografice ale ultimilor ani, cu premii internaționale și cu mare succes la publicul spectator pe care l-am avut în caravane.

Prima ediție a caravanei s-a derulat cu finanțare europeană în cadrul Programului “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” – PA 17/RO13 pentru desfășurarea primei ediții a caravanei ”CinemaTour KIDS”.

Edițiile a II-a și a III-a au fost finanțate de Centrul Național al Cinematografiei.

A IV-a ediție se derulează în aprilie-mai 2017, fiind finanțată tot de Centrul Național al Cinematografiei.

_Cinematour KIDS_mica_ 1

  • www.cinemaframe.ro – îsi propune propune să promoveze în special cinematografia românească