Comunicate de presa

VEZI FILM … la Cinema Astra Brașov!

on

VEZI FILM LA CINEMA! aduce publicul în sala cinematografului Astra din Brașov în perioada 18-22 septembrie și 9 -13 octombrie 2023.

Asociația Enkidu invită timp de două săptămâni copii de la școlile din oraș la cinematograf pentru a trăi experiența vizionării unui film într-o sală de cinema nouă, în condiții tehnice de excepție și cu un program de filme de lung și scurt metraj pentru copii.

Reincluderea unui cinematograf pe harta culturală a orașului este un eveniment fericit, chiar dacă doar accidental încă la nivel național. Publicul aflat în pericol este cel foarte tânăr. Lipsa de timp a părinților, accesul la platforme și gadget-uri, transformă cinema-ul, pentru acest tip de public, intr-o instituție desuetă.

VEZI FILM LA CINEMA! oferă filme pentru copii, lungmetraje  produse în țările nordice și filme de scurt metraj  românești.

În prima săptămână din cadrul proiectului vor învăța drumul spre cinematograf copiii de la Liceul „Andrei Mureşanu” Braşov și  de la Școala Gimnazială Nr. 25 Brașov.

Programul zilnic al proiecțiilor de film din luna septembrie:

  • 8.30-10.30 – PLODDY, MAȘINA DE POLIȚIE, LA DATORIE (Norvegia, 2013, Regia: Rasmus A. Sivertsen, Rune Spaans – 73 min.) și MIRIAM (România, 2021, Scenariul regia: Radu Nicolae – 4 min.)
  • 10.30-12.30 – CEI MAI DURI DIN CURTEA ȘCOLII   (Norvegia, 2013, Regia: Christian Lo – 74 min.) și OPINCI(România-Franța, 2019, Regia: Anton & Damian Groves – 18 min.)

Cinema-ul înseamnă socializare, experiență culturală, lecții de educație publică, respect pentru creație, sprijin al unei industrii care are nevoie, în primul rând, de public.

VEZI FILM LA CINEMA! Brașov 2023 este un proiect finanțat de Primăria Brașov, organizat de Asociația ENKIDU în parteneriat cu: Ambasada Norvegiei, Ambasada Suediei, Ambasada Danemarcei, Studio Set, Norway Film Institut, Swedish Institut, parteneri media: Radio România Cultural, Ziarul Metropolis, CineGhid, LiterNet, Aarc, Cinematour, Cinemaframe, movienews.ro, cinemagia.