Comunicate de presa

FILME NOI PENTRU COPII LA ORIZONT

on

BERNE INTERNATIONAL FILM FESTIVAL organizează anual o prezentare a filmelor pentru copii aflate în producție în țările nordice. FILM ON THE HORIZON prezintă pe scurt filmele care au clarificate planul de producție și de distribuție.

Cu o perioadă de pregătire și scriere a scenariului de minimum doi ani, după ateliere și discuții organizate în școlile din țările nordice, după lucrul pe conceperea fiecărui personaj și ateliere de creație cu copiii aflați în target pe structura poveștii, scenariile norvegieni sunt gata să intre în preproducția dedicată filmării efective.

Succesul filmelor pentru copii în rândul familiilor, școlilor și a targetului însuși este unul foarte mare. Aceste producții se află în top 5 cele mai vizionate și mai apreciate filme în cinematografele din țări ca Norvegia, Islanda, Danemarca, Olanda, Finlanda. Având în vedere modalitatea de abordare și de construcție scenaristică a poveștilor, nu este de mirare. Intrarea în producție presupune bugete care umilesc orice producție de lung metraj autohton. Împachetarea pentru promovare a fiecărui produs în parte este spectaculoasă, mijloacele tehnice noi și mediile de comunicare on line sunt exploatate la maximum pentru ca produsul creat să se bucure de vizibilitate și, implicit, de spectatori.

PARADISE 89 (Latvia 2018) | Feature Film | Tasse Film LV

Centrul Național al Cinematografiei din Letonia finanțează 16 filme de lung metraj care au ca temă istoria Letoniei. Premiera acestor filme va fi în 2018 cânparadise 89d se împlinesc 100 de ani de la independența Letoniei. PARADISE 89 este un film pentru copii regizat de MADARA DIŠLERE aflată la debut în lung metraj după 10 scurt metraje.
Filmul spune povestea a două fetițe care, în august 1989, își petrec vacanța cu verișorii lor. Află că părinții vor să divorțeze. Veștile de la televizor despre revoltele stradale din Letonia, accentuează temerile celor două surori. Sunt convinse că dacă Letonia își va câștiga liberatea toate lucrurile negative din viața părinților se vor îndrepta. O poveste despre parcursul unei vieți ce se formează concomitent cu drumul de eliberare al Letoniei. O poveste cinematografică bazată pe fapte reale.

GILBERT’S REVENGE (Norway 2016) | Feature Film | Maipo Film ASGILBERT'S REVENGE

Gilbert, un băiat de 11 ani, s-a mutat în alt cartier și este pregătit să înceapă o viață nouă și, eventual, mai bună decât cea de până atunci. Tot ce trebuie să facă este să păstreye secretă alergia lui la ouă, mai ales de fata care locuia vis a vis de casa lui. Vizita mătușii Doris însă îi dă planurile peste cap.
Producția va fi lansată pe piață împreună cu un joc pe computer. Scrierea scenariului și marketarea filmului și a produselor care îl însoțesc s-au făcută pe parcursul a 5 ani și organizării a zeci de ateliere în peste 100 de școli din Norvegia.

456141508CLOUDBOY (Belgium/Norway/Sweden 2017) | Feature Film | Bulletproof Cupid/Göta Film/Storyline NOR
Niilas (10 ani), împotriva voinței, este trimis la mama lui care locuiește în Lapland, o zonă plină de păduri din Suedia. Obișnuit cu viața de oraș, timid, nu tocmai comod în noua familie a mamei lui, Niilas, cu ajutorul noii lui surori, Suna (11), descoperă o lume magică în pădurile din jurul casei. Băaitul timid, prizonier al calculatorului și jocurilor pe tabletă, devine încrezător și vesel.
Un film cu un puternic mesaj pentru toți copiii acestei generații, o întoarcere la natură, la joacă, la comunicarea directă cu ceilalți.

Anti_SP_1841webANTI (Denmark 2016) | Feature Film | Misofilm

Simon și Frede își trăiesc adolescența fără să aibă vreun plan. Simon este exmatriculat din școală și își convinge prietenul să meargă la Copenhaga și să facă grafitti. Sunt asimilați rapid de găștile de băieți cu sprayurile în rucsac și puși pe rele. Relația lor de prietenie riscă să fie afectată.

 

IN THE FOREST OF HUCKYBUCKY (Norway 2016) | Animation Feature Film | Qvisten Animation AS1956x818

O familie de șoricei trăiește în pădurea Huckybucky unde animăluțele trebuie să stea tot timpul cu ochii în patru ca să nu fie atacate de cele mai mari. Cel mai de temut este vulpoiul Mikkel care devorează toți șoarecii care îi ies în cale. Animalele să decid să creeze o lege prin care toate animalele să se împrietenească și să nu se mai mănânce unul pe altul.

 

Acestea sunt filmele care se află la orizontul țărilor nordice. Le urmărim cu atenție pentru că ne dorim să ajungă și în cinematografele din România.