CinemaTour Kids (editia I)

CINEMATOUR KIDS – ediţia I – peste 3.200 de spectatori

on

CINEMATOUR KIDS – ediţia I – peste 3.200 de spectatori

 12 filme din Norvegia și Islanda, 39 de proiecții, 15 localități din România și 3.270 de spectatori (copii instituționalizați, romi și copii din localitățile fără cinematograf) – date care rezumă prima ediţie a caravanei de film pentru copii CINEMATOUR KIDS.

 Pe 3 septembrie 2015 a început caravana CINEMATOUR KIDS care a avut proiecţii în satele şi localităţile din județele Teleorman, Brașov, Buzău, Prahova, Dolj şi Ilfov. În mare parte din aceste zone accesul la cultură este inexistent. Lipsa cinematografelor la nivel național îngreunează circulația producțiilor de film. Filmele pentru copii  ajung foarte greu sau deloc în localitățile mai mici.

Caravana CINEMATOUR KIDS a prilejuit, pentru mulți dintre cei 3270 de spectatori, participarea la prima proiecție de film.

Bucuria oferită de fiecare proiecție, entuziasmul și emoțiile care au însoțit fiecare poveste cinematografică  sunt doar câteva aspecte care ar trebui să constituie un impuls în alocarea de fonduri pentru producții proprii de film pentru copii. În ultimii 25 de ani nu s-a produs niciun film românesc pentru copii.

Pe 22 ianuarie 2016, la sediul Asociaţiei ANA ŞI COPIII din Bucureşti, are loc ultima proiecţie din cadrul acestei prime ediţii.

Datorită sprijinului financiar oferit de Centrul Naţional al Cinematografiei putem organiza, începând din luna aprilie, cea de-a doua ediţie a CINEMATOUR KIDS.

CINEMATOUR KIDS este un proiect necesar României!

Prezentarea filmelor introduse în caravană și programul complet al proiecțiilor pot fi găsite pe www.cinematour.ro

________________________________________

CINEMATOUR KIDS este un proiect iniţiat şi implementat de ASOCIAȚIA ENKIDU

cu sprijinul:

 NFI_logo Logo-consulat-Islanda Producers-Logos

 

Parteneri: Primăria Municipiului Craiova, Primăria Orașului Râșnov, Primăria Municipiului Făgăraș, Primăria Comunei Bujoru, Primăria Comunei Brânceni, Primăria Municipiului Alexandria, Liceul Teoretic Brâncoveanu Vodă – Urlați, Asociatia Lindenfeld (Programul Educational „Ajungem Mari” ), Asociatia Policy Center ( Clubul de Educatie Alternativa )

Acest proiect de desfășoară în cadrul Programului „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” și este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Logo-002 Logo-001 Logo-003 Logo-004

www.eeagrants.ro                    www.fonduri-diversitate.ro          www.cinematour.ro

Recommended for you