CinemaTour Kids (editia I)

Cinematour KIDS – prima caravană de filme pentru copii ia startul!!!

on

12 filme pentru copii, produse în Norvegia și în Islanda, pornesc la drum prin România într-o caravană dedicată exclusiv copiilor din localităților fără cinematograf, copiilor instituționalizați și copiilor romi.

Începând din 3 septembrie și până pe 31 octombrie, CINEMATOUR KIDS proiectează aceste filme în București, Craiova, Făgăraș, Râșnov, Buzău, Alexandria, Urlați (Prahova) și în comunele Brânceni și Bujoru din județul Teleorman. Fiecare proiecție este titrată în limba română și tradusă live.

CINEMATOUR KIDS este un proiect necesar României!

În România, în ultimii 25 de ani, nu s-a produs niciun film pentru copii. Într-o țară cu 20 de milioane de locuitori, din cele 874 de cinematografe existente înainte de 1989, au mai rămas 29, realitate care face din România țara europeană cu cel mai mic număr de cinematografe. Sistemul de învățământ național nu are programe alternative în care să fie inclusă activitatea cinematografică și în care să se utilizeze acest mijloc de comunicare în programele educaționale.

În țara noastră există copii care nu au văzut niciodată un film într-o sală de cinematograf sau într-o sală de proiecție. Există copii care, din cauza sărăciei, a lipsei de educație și de informație, nu au văzut niciun program tv sau de cinema destinat copiilor.

CINEMATOUR KIDS vine în întâmpinarea acestor probleme și exploatează 12 producții cinematografice valoroase din Norvegia și Islanda. Filmele introduse în caravană au primit numeroase premii internaționale, au subiecte contemporane și un limbaj cinematografic accesibil copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.

Prezentarea filmelor introduse în caravană și programul complet al proiecțiilor pot fi găsite pe www.cinematour.ro

________________________________________

CINEMATOUR KIDS este un proiect iniţiat şi implementat de ASOCIAȚIA ENKIDU

cu sprijinul:

 NFI_logo Logo-consulat-Islanda Producers-Logos

 

Parteneri: Primăria Municipiului Craiova, Primăria Orașului Râșnov, Primăria Municipiului Făgăraș, Primăria Comunei Bujoru, Primăria Comunei Brânceni, Primăria Municipiului Alexandria, Liceul Teoretic Brâncoveanu Vodă – Urlați, Asociatia Lindenfeld (Programul Educational „Ajungem Mari” ), Asociatia Policy Center ( Clubul de Educatie Alternativa )

Acest proiect de desfășoară în cadrul Programului „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” și este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Logo-002 Logo-001 Logo-003 Logo-004

www.eeagrants.ro                    www.fonduri-diversitate.ro          www.cinematour.ro

Recommended for you