CinemaTour KIDS județul Brașov 2021

Au fost selectate filmele pentru CinemaTour KIDS Județul Brașov 2021

on

Au fost selecționate filmele pentru copii pe care le vom folosi în această toamnă în județul Brașov!

Am optat pentru filme produse in tarile nordice, țări cu o industrie cinematografică foarte bine dezvoltată și cu premii sau participari în festivalurile de filme pentru copii. În acest sens am continuat colaborarea cu Ambasada Regatului Norvegiei, cu Ambasada Suediei și cu Ambasada Danemarcei.

DOCTOR PROCTOR ȘI PUDRA DE VÂNTURI  |  DOKTOR PROKTORS PROMPEPULVER
Norvegia-Germania, 2014, 75’, Ficțiune
Regia: Arild Fröhlich
Scenariul: Johan Bogaeus după nuvela semnată de Jo Nesbø
Sinopsis: În demersul lor de a-l ajuta pe Doctorul Proctor să obțină recunoașterea invenției sale uimitoare, într-o lume cu totul diferită de a noastră, doi copii singuri dobândesc curajul de a se descurca pe cont propriu.

HELIUM – Câștigător premiu Oscar în 2013 pentru scurt-metraj
Danemarca, 2013, 22’, ficțiune
Regia: Anders Walter
Scenariul: Christian Gamst Miller-Harris, Anders Walter

Sinopsis: Alfred este un băiețel foarte bolnav. Enzo. îngrijitorul de la spitalul unde este internat , îi spune povești despre HELIUM – o lume plină de magie. Alfred redescoperă bucuria și găsește, datorită lui Enzo, un paradis sigur departe de viața pe care o trăiește în patul de spital.

IQBAL FAROOQ ȘI REȚETA SECRETĂ  |  IQBAL FAROOK AND THE SECRET RECIPE  |  IQBAL & DEN HEMMELIGE OPSKRIFT
Danemarca, 2015, 89’, Ficțiune
Regia: Tilde Harkamp
Scenariul: Renée Simonsen și Manu Sareen după nuvela Iqbal Farooq og den sorte pjerrot
Sinopsis: Iqbal este un copil fermecător, inventiv, iubitor de distracție. Nu este suficient însă, spune tatăl său, dacă vrea să devină cineva.
Când Iqbal, prietenul său Sille și fratele său mai mic Tariq aruncă în aer din greșeală școala, o pereche de infractori doresc rețeta explozivului amestecat accidental, preparat acasă, pentru a exploda parcul de distracții Tivoli din centrul Copenhagăi. Tariq nu-și poate aminti însă rețeta, așa că infractorii îl răpesc pe fratele său mai mic, Dindua. Începe aventura care ar trebui să se sfârșească cu eliberarea lui Dindua și salvarea parcului. E nevoie însă de muncă în echipă, curaj și, nu în ultimul rând, de o serie de idei de-a dreptul inventive.

LAȘUL  |  SISSY  |  PYSE
Norvegia, 2013, 13’, Ficțiune

regia: Siri Rutlin Harildstad
scenariul Birgitte Bratseth
Sinopsis: Idunn are șapte ani și îi este frică de întuneric. Într-o zi de iarnă mama întârzie la serviciu. Even, fratele ei mai mare, refuză să facă pe dădaca și o șicanează cu teama ei de întuneric. În ciuda fricii și a faptului că este supărată pe Even, Idunn rămâne singură în casă știind că va petrece cele mai înspăimântătoare ore din viața ei, dar pune la cale și o răzbunare. Este totul așa de înspăimântător pe cât pare? Și cine este de fapt cel laș?

MIRIAM

România, 4’, animație
Scenariul regia: Radu Nicolae
Sinopsis: Miriam își petrece dimineața în bucătărie alături de mama sa. Mama își dorește ca fiica să poarte fustă, să aibă picioarele frumoase, să vorbească și să se poarte cu eleganță. Miriam, la 12 ani, in 2021 se gândește că tot ceea ce își dorește să facă EA în viață, este să joace fotbal.

OPINCI
România-Franța, 2019, 18’, Animație
Regia: Anton & Damian Groves
Scenariul: Bogdan Muresanu, Anton & Damian Groves
Sinopsis: O dramă animată bazată pe o poveste adevărată, despre un globetrotter şi tată singur care încearcă să-i ofere fiicei sale o lecţie despre moarte, eroism şi absenţa mamei din viaţa lor.
Scurtmetrajul este bazat pe povestea reală a lui Dan Dumitru și realizarea lui incredibilă, cea de a fi primul român care a făcut înconjurul lumii pe jos. În 1910, în perioada când studia la Paris, acceptă provocarea creată de Clubul de Turism din Franța: cei ce parcurgeau 100 000 de km cu piciorul în jurul lumii câștigau marele premiu în valoare de 100 000 de franci! Treisprezece ani mai târziu, Dan câștigă provocarea și primește premiul… dar descoperă că banii s-au devalorizat din 1910.

PLODDY, MAȘINA DE POLIȚIE, LA DATORIE  |  PLODDY THE POLICE CAR ON THE CASE  |  PELLE POLITIBIL PÅ SPORET
Norvegia, 2013, 72’, Animație
Regia: Rasmus A. Sivertsen, Rune Spaans
Scenariul: Arthur Johansen pornind de la un personaj creat de Åge Magnussen
Sinopsis: Ploddy, mașina de poliție, trebuie să păzească cele mai mari atracții ale parcului din Bodo – o mamă vultur și oul ei. Când mama vultur este furată, Ploddy trebuie să ia în grija sa puiul de vultur. Viața liniștită i se schimbă radical și încercarea de a readuce mama lângă pui devine din ce în ce mai plină de aventuri.

PORTAR LA LIVERPOOL  |  THE LIVERPOOL GOALIE  |  KEEPERN TIL LIVERPOOL
Norvegia, 2010, 90’, Ficțiune
Regia: Arild Andresen
Scenariul: Lars Gudmestad adaptat după romanul Keepern til Tunisia de Lars Mæhle
Sinopsis: Povestea unui băieţel inteligent care, deşi certat cu sportul, reuşeşte să primească titlul de “Portarul Liverpool”.
O comedie despre fete şi băieţi care joacă fotbal. Cu prietenii complicate, mame anxioase, antrenori prea exigenţi şi Jo – un băieţel de 12 ani care încearcă să evite fetele, mamele şi antrenorii, sperând că îşi va rezolva toate problemele dacă reuşeşte să găsească un cartonaş cu jucătorul de fotbal râvnit de toată lumea.

ÎN PĂDUREA HAKKE  |  HAKKE BAKKESKOGEN  |  DYRENE I HAKKEBAKKESKOGEN
Norvegia, 2016, 75’, Animație
Regia: Rasmus A. Sivertsen
Scenariul: Karsten Fullu după cartea lui Thorbjørn Egner
Sinopsis: Un șoricel trăiește în pădure împreună cu prietenii săi care sunt mereu speriați că pot fi mâncați de vulpe sau de alți prădători. Aceștia vor fi nevoiți să adopte un set de legi, astfel încât să poată trăi împreună în pace.

Cinema Tour Kids este organizat de Asociația ENKIDU în parteneriat cu: Ambasada Regatului Norvegiei la București, Norway Film Institute, Ambasada Suediei la București, Swedish Institute, Swedish Film Institute, Ambasada Danemarcei în România, Danish Film Institute.
Proiect co-finanțat de: Consiliul Județean Brașov și Centrul Național al Cinematografiei.


Partener de mobilitate: Autonovex Ford Brașov.

Parteneri media: Radio România Cultural, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, CineGhid, AARC – All About Romanian Cinema.