CinemaTour KIDS județul Brașov 2021

Începe CinemaTour KIDS – Județul Brașov 2021

on

Începe cea de-a 16-a ediție Cinema Tour Kids
ce va avea loc între 14 septembrie și 22 octombrie în Județul Brașov

Asociaţia ENKIDU anunță lansarea celei de-a 16-a ediții a Cinema Tour Kids – prima caravană de film națională dedicată exclusiv copiilor din zonele cu acces limitat la evenimente culturale. Caravana va avea loc între 14 și 22 octombrie când vor fi organizate 24 de proiecții-eveniment în 20 de localități din Județul Brașov. Astfel copiii din localitățile: Codlea, Comana, Crizbav, Crihalma, Dumbrăvița, Hărman, Holbav, Homorod, Jibert, Ormeniș, Părău, Poiana Mărului, Râșnov, Rupea, Șoarș, Ucea de Jos, Vama Buzăului, Victoria, Viștea și Zărnești se vor întâlni cu organizatorii caravanei și vor putea viziona gratuit filmele din programul acestei ediții.

În cele 15 ediții derulate între iunie 2015 și octombrie 2021, caravanele au adunat un număr de peste 30 000 de copii la cele peste 200 de proiecții din 120 de localități diferite – sate și orașe fără cinematografe din România.

Selecția cu care organizatorii îi așteaptă pe cei mici este compusă din filme de scurt și lung metraj, animație sau ficțiune din Danemarca, Norvegia, Suedia și, desigur, România. Copiii vor afla poveștile istețului Iqbal (din Iqbal Farooq și rețeta secretă) care descoperă un exploziv ce poate cauza mult rău sau pe cea a unui băieţel inteligent care, deşi certat cu sportul, reuşeşte să primească titlul de ‘Portar la Liverpool’ sau poate pe cea a lui Miriam care nu-și dorește, la rândul său, nimic altceva decât să joace fotbal deși este îndemnată de mama să învețe cum ‘să se poarte ca o fetiță’. Micii spectatori vor face cunoștință și cu Idunn care are șapte ani și îi este frică de întuneric sau cu Pottan care va ajunge să construiască o rachetă spațială și îi va lua pe toți Sus în cer dar nu înainte de a face o drumeție În Pădurea Hakke sau o plimbare plină de aventuri cu Ploddy, mașina de poliție, la datorie.

Programul de proiecții este disponibil pe http://cinematour.ro unde veți putea găsi informații complete despre toate filmele din selecție. Intrarea la toate evenimentele din caravană este liberă.

Mai multe despre #CinemaTourKids puteți găsi și pe Facebook: https://www.facebook.com/cinematour.ro

Cinema Tour Kids este organizat de Asociația ENKIDU în parteneriat cu: Ambasada Regatului Norvegiei la București, Norway Film Institute, Ambasada Suediei la București, Swedish Institute, Swedish Film Institute, Ambasada Danemarcei în România, Danish Film Institute.
Proiect co-finanțat de: Consiliul Județean Brașov și Centrul Național al Cinematografiei.


Partener de mobilitate: Autonovex Ford Brașov.

Parteneri media: Radio România Cultural, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, CineGhid, AARC – All About Romanian Cinema.