CinemaTour Kids (editia a IV-a)

CINEMATOUR KIDS ediția a IV-a în cifre și mărturii!

on

_Terpezita 2_mica_ 8
_Teliu si Prejmer_mica_ 2_mica_ 7
_Unirea 2_mica_ 9
_Unirea_mica_ 10
_Vartop_mica_ 11
_Salcuta_mica_ 6
_plenita_mica_ 5
_Ostroveni_mica_ 4
_Ostroveni 1_mica_ 3
_CTK4_Orodel_mica_ 2
_Caraula_mica_ 1
CinemaTour KIDS 4-76_mica_ 2_mica_ 12

Singura caravană de film pentru copii din România!

  • 16 localități din județele Dolj și Brașov care se alătură celorlalte 32 în care am ajuns în cadrul primelor 3 ediții
  • 1.600 de spectatori – copii din localități fără cinematograf – ajungând la peste 8.600 de spectatori unici care au participat la cele peste 90 de proiecții ale acestor prime 4 ediții
  • 5 producții de film pentru copii din Norvegia și din Suedia, introduse în caravană cu sprijinul Ambasadei Regatului Norvegiei și al Ambasadei Suediei
  • +  4.000 km parcurși

Cinematour KIDS este un proiect necesar României. Copiii, părinții, cadrele didactice sunt beneficiarii direcți ai acestor proiecții. Bucuria și emoția care însoțesc genericul final al fiecărui film sunt dovezile clare că această caravană trebuie să își continue drumul prin satele și orașele fără cinematografe.

CinemaTour KIDS 4-55“Această caravană este super! Mai ales pentru copiii care sunt departe de oraș. Ei nu au posibilitatea de a viziona un film pe un ecran atât de mare. Cu toate că nu sunt familiarizați cu atmosfera, copiii au fost foarte curioși. Puțin agitați până s-au așezat pe scaune, dar după aceea, inclusiv cei de clasa a VIII-a, se uitau de parcă erau hipnotizați. … Au nevoie mai des de astfel de experiențe! Acum în sală erau câteva mămici venite cu cei de la grupa pregătitoare – au fost la fel de fascinate. – Geanina Bălașa, profesoară de limba franceză, școala din satul Unirea, judetul Dolj.

CinemaTour KIDS 4-56Ne-am propus să mergem cu copiii la oraș, dar am constatat că era prea costisitor pentru ei. În acea perioadă am primit anunțul că va veni o caravană cu filme în sat și ne-a mai alinat din suferință. Este o ocazie bună pentru că acasă nu văd. În afară de manele, copiii nu ne povestesc că văd altceva acasă. Părinții nu își prea dau interesul pentru educația lor, nu le oferă altceva. Mai mult, se cresc singuri pe stradă. Astfel de filme îi ajută sigur foarte mult. Le-au urmărit cu sufletul la gură. – Ileana Voica, director școala din Sălcuța, jud. Dolj.

Pentru  experiențele și emoțiile oferite copiilor din satele României, echipa  Cinematour KIDS  mulțumește celor fără de care această a IV-a ediție fie nu ar fi fost posibilă fie ar fi fost mai puțin reușită: Ana Maria Balan, Oana Bițan, Camelia Ciucă, Mihai Dragomir, Mihai Leontescu, Adrian Mărășescu, Horia Romanescu, Carmen Stejeroiu, Mădălina Teodoru, Ana Maria Timiș, Cosmin Vasile, Adrian Veștea, Alexandra Vlad.

Inițiator:

_Logo Asociatia ENKIDU_smalest

Finanțator:

cnc-1-650x350

Parteneri:

NFI_logo   Ambasada Regatului Norvegiei în România  Ambasada Suediei în România

cjbrasov                                 CJDolj            mioritics1

Partener mobilitate:

Ford

Parteneri media:

CinemaFRAME-logo1 timpul-cireselor-1

Primele 3 ediții ale CINEMATOUR KIDS s-au derulat între iunie 2015 si septembrie 2016.

afis_IV_CMYK_v5 copy_small

 

Recommended for you