CinemaTour Kids (editia a IV-a)

CINEMATOUR KIDS ediția a IV-a Dolj

on

Între 3 si 9 aprilie caravana filmelor pentru copii CINEMATOUR KIDS ediția a IV-a a fost în sate din județul Dolj.

Orodel, Ostroveni, Terpezița, Sălcuța, Vela, Vârtop, Unirea, Plenița și Caraula – 9 sate și 1040 de spectatori.

Copiii care au participat la aceste proiecții au avut vârste cuprinse între 3 si 14 ani. Majoritatea nu mai văzuseră niciodată un film pe ecran mare. Singurele activități culturale la care au acces sunt serbările școlare.

CinemaTour KIDS 4-55Este pentru prima oară când copiii văd un film în această formulă – în grup mare și nu pe televizorul de acasă. Aici copiii participă doar la serbările pe care le organizăm cu ocazia diverselor evenimente școlare. Această caravană este super! Mai ales pentru copiii care sunt departe de oraș. Ei nu au posibilitatea de a viziona un film pe un ecran atât de mare. Cu toate că nu sunt familiarizați cu atmosfera, copiii au fost foarte curioși. Puțin agitați până s-au așezat pe scaune, dar după aceea, inclusiv cei de clasa a VIII-a, se uitau de parcă erau hipnotizați. S-au potolit ușor -ușor și filmul le-a captat atenția. Deși a fost un film de desene animate au avut foarte multe de învățat din el. Au nevoie mai des de astfel de experiențe! Acum în sală erau câteva mămici venite cu cei de la grupa pregătitoare – au fost la fel de fascinate. Îmi amintesc acum de ce ne povesteau părinții despre caravanele care treceau prin sat înainte de ‘89. E cam același lucru și acum. Ar fi bine să vedem filme, măcar in câte un week-end! Și nu doar pentru copii, ci și pentru adulți.” – Geanina Bălașa, profesoară de limba franceză, școala din satul Unirea, judetul Dolj.

ford (1)_mica_ 10
CinemaTour KIDS 4-12_mica_ 1
CinemaTour KIDS 4-14_mica_ 2
CinemaTour KIDS 4-15_mica_ 3
CinemaTour KIDS 4-21_mica_ 4
CinemaTour KIDS 4-23_mica_ 5
CinemaTour KIDS 4-25_mica_ 6
CinemaTour KIDS 4-36_mica_ 7
CinemaTour KIDS 4-48_mica_ 8
CinemaTour KIDS 4-54_mica_ 9

CinemaTour KIDS 4-56Ne-am propus să mergem cu copiii la oraș, dar am constatat că era prea costisitor pentru ei. În acea perioadă am primit anunțul că va veni o caravană cu filme în sat și ne-am mai alinat din suferință. Este o ocazie bună pentru că acasă nu văd. În afară de manele copiii nu ne povestesc că văd altceva acasă. Părinții nu își prea dau interesul pentru educația lor, nu le oferă altceva. Mai mult se cresc singuri pe stradă. Astfel de filme îi ajută sigur foarte mult. Le-au urmărit cu sufletul la gură.” – Ileana Voica, director școala din Sălcuța, jud. Dolj.
Mulțumim pentru sprijinul acordat în organizarea caravanei în județul Dolj:
– membrilor CONSILIULui JUDEȚEAN DOLJ: Cosmin Vasile – vicepreședinte și Mădălina Teodoru pentru că ne-au ajutat în stabilirea locațiilor și definitivarea programului;
– FORD ROMÂNIA- Ana Maria Timiș pentru că ne-a îndrumat și intermediat relația cu dealerul de mașini
– FORD PLUSAUTO CRAIOVA unde am colaborat cu Alexandra Vlad și Adrian Mărășescu care ne-au pus la dispoziție mașina ce ne-a purtat prin toate satele;
– reprezentanților administrațiilor locale din localitățile în care am organizat proiecțiile,
– Tudorei și lui Nicolae Duca pentru găzduire și masă.

CINEMATOUR KIDS ediția a IV-a continuă:

Pe 13 aprilie, cu sprijinul Operei Comice pentru Copii, organizăm la orele 10:00 si 12:00, proiecții dedicate copiilor instituționalizați din Bucuresti.

În perioada 20 – 28 aprilie, caravana continuă în satele din Județul Brașov.
Localitățile și programul vor fi afișate pe cinematour.ro pe 13 aprilie.

Programul complet al proiecțiilor poate fi accesat aici.

Parteneri Cinematour KIDS IV:

Inițiator:

_Logo Asociatia ENKIDU_smalest

Finanțator:

cnc-1-650x350

Parteneri:

NFI_logo   Ambasada Regatului Norvegiei în România  Ambasada Suediei în România

cjbrasov                                 CJDolj            mioritics1

Partener mobilitate:

Ford

Parteneri media:

CinemaFRAME-logo1 timpul-cireselor-1

Primele 3 ediții ale CINEMATOUR KIDS s-au derulat între iunie 2015 si septembrie 2016. Filmele au ajuns în peste 30 de localități diferite și au avut aproape 7.000 de spectatori.

afis_IV_CMYK_v5 copy_small

Recommended for you