CinemaTour Kids (editia a V-a)

Filme de nota 10 în Cinematour KIDS ediția a V-a!

on

CINEMATOUR KIDS ediția a V-a a ajuns în localitățile fără cinematograf din Dolj, Mehedinți și Olt.

Între 12 și 23 septembrie am proiectat filme pentru copii în 20 de sate unde majoritatea spectatorilor nu au văzut niciun film pe ecran mare, unde timpul liber se împarte între școală și participarea la muncile din gospodărie, unde cuvântul segregare este doar o noțiune din dicționar, unde cadrele didactice – fără excepție – sunt prietenii copiilor, unde fiecare final de proiecție a fost cu urale și aplauze, unde s-a râs cu poftă în situațiile comice și nu s-a respirat în momentele de suspans și emoție, chiar dacă erau 50 sau 250 de spectatori.

Cinematour KIDS AFCN-201_mica_ 23
_Bala_mica_ 1
_Birca_mica_ 2
_Brastavatu_mica_ 3
_Cerat 1 2_mica_ 4
_Cerat 2_mica_ 5
_Colonesti_mica_ 6
_Galicea Mare_mica_ 7
_Galiciuica_mica_ 8
_Giubega_mica_ 9
_Giuvarasti_mica_ 10
_Goicea_mica_ 11
_Oboga_mica_ 12
_Orsova_mica_ 13
_Rogova_mica_ 14
_Svinita_mica_ 15
_Tatulesti_mica_ 16
_Vinju Mare_mica_ 17
_Vitomiresti_mica_ 18
Cinematour KIDS AFCN-117_mica_ 19
Cinematour KIDS AFCN-133_mica_ 20
Cinematour KIDS AFCN-153_mica_ 21
Cinematour KIDS AFCN-154_mica_ 22

Am proiectat filmele puse la dispoziție de Ambasada Regatului Norvegiei, de Norway Film Institut și de Ambasada Suediei. Poveștile cinematografice nordice încântă, fără excepție, toți spectatorii pe care această caravană i-a avut.
Nou introdus în caravana, CEI MAI DURI DIN CURTEA ȘCOLII vorbește despre bullying, despre violență și efectele ei negative, despre prietenie și încredere.

Modulf, 11 ani, care crede că este un super erou. In fiecare zi el este agresat de cei mai răi băieți din școală. Și asta îl face super erou pentru că, fiind singurul agresat, ceilalți copii nu vor mai fi. Într-o zi, o fată nouă se mută vine la școală. Lise nu este de acord cu teoriile lui Modulf și creează dezastru în ierarhiile din școală.

Spectatorii de grădiniță și cei din clasele primare urmăresc cu sufletul la gură aventurile lui PLODDY, MAȘINA DE POLIȚIE LA DATORIE.

Ploddy, mașina de poliție, trebuie să păzească cele mai mari atracții ale parcului din Bodo – o mamă vultur și oul ei. Când mama vultur este furată, Ploddy trebuie să ia în grija lui puiul de vultur. Viața lui liniștită se schimbă radical și încercarea de a readuce mama lângă pui devine din ce în ce mai aventuroasă.

Fiecare proiecție de lung metraj este deschisă de două animații de scurt metraj CAMIOANE ȘI CHIFTELE și BOO. Două producții despre prietenie, despre respectul față de ceilalți și despre bucuria de a ne juca împreună fără constrângeri ce țin de culoarea pielii sau felul în care arătăm.boo

Cea mai vizionată și cea mai de succes producție a caravanelor rămâne LAȘUL – filmul de groază pentru copii cu care încheiem fiecare proiecție. A adunat până acum peste 10 000 de spectatori. Fiecare nouă proiecție este un spectacol prin reacțiile și emoțiile exteriorizate la maximum, prin hohotele de râs și avalanșa de aplauze care pune punct cadrului final.

Această a V-a ediție a caravanei CINEMATOUR KIDS s-a desfășurat cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național. S-au alăturat echipei Asociației Enkidu reprezentanții administrațiilor locale și cei ai Consiliilor Județene din Dolj, Mehedinți și Olt care au ales comunitățile care au cea mai mare nevoie de astfel de evenimente.  Am făcut mii de kilometri cu sprijinul reprezentanților FORD ROMÂNIA și FORD PLUSAUTO Craiova.

Cinematour Kids ediția a V-a în cifre:

  • 20 de localități
  • 23 de proiecții
  • 2655 de spectatori

Mulțumim: Ana Maria Bălan, Oana Bițan, Alexandru Cernat, Nicolae și Tudora Duca, Gheorghe Iorga, Mihai Leontescu, Adrian Mărășescu, Emilia Mihăilescu, Ionuț Pîrvulescu, Mădălina Teodoru, Ana Maria Timiș, Cosmin Vasile.

CINEMATOUR KIDS  este singura cravană cu filme pentru copii care se desfășoară pe teritoriul României. Primele 5 ediții au ajuns în 68 de localități la peste 11.250 de spectatori unici în peste 110 de proiecții. CINEMATOUR KIDS este un proiect care a pornit în 2015 cu sprijinul Ministerului Culturii și al fondurilor EEA GRANTS. În cei doi ani de implementare ni s-au alăturat Centrul Național al Cinematografiei și, începând de la această a V-a ediție și Administrația Fondului Cultural Național. Tot în această toamnă vom derula o ediție în județul Brașov cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Brașov și o ediție în județul Prahova cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Prahova.

 

Recommended for you