Fără categorie

Fata banilor

on

 23 ianuarie 2019 – Râșnov, Județul BRAȘOV

FAȚA BANILOR

Pe bancnotele aflate în circulație în România se află 7 figuri emblematice ale culturii și patrimoniului național. Pentru a le putea enumera din memorie sigur este nevoie de puțină răbdare și ceva timp. Nu e nevoie să vă verificați acum cunoștințele! Este oricum mai important, atunci când privim chipurile aflate pe hartiile pe care le purtăm în portmoneu, să știm cât mai multe despre personalitatea culturală ajunsă simbol național.

Bancnotele unei țări conservă identitatea fiecărui popor.

Asociația ENKIDU își propune prin programul FAȚA BANILOR să prezinte copiilor din România informații cât mai inedite despre personalitățile emblematice pentru patrimoniul cultural național aflate pe bancnotele în circulație.

O bancnotă este ambasadorul unei țări și a culturii pe care o reprezintă. În discuții informale copiii vor afla elementele definitorii pentru personalitățile aflate pe bancnote, imagini inedite și reprezentative pentru domeniile în care aceste personalități au activat, fragmente audio cu vocile lor și cât mai multe poveștii, legende, adevăruri istorice, mituri care nu se găsesc între copertele manualelor școlare.

Nicolae Iorga, George Enescu, Nicolae Grigorescu, Aurel Vlaicu, I.L. Caragiale, Lucian Blaga si Mihai Eminescu.
7 povești, pentru copii cu vârste între 7 și 15 ani. Lecția de mândrie națională are loc la Râșnov la Școala nr. 2 miercuri 23 ianuarie 2019.

FAȚA BANILOR este un proiect implementat de Asociația ENKIDU cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și cu susținerea EPSON ROMÂNIA.

Multumiri: Tatiana Călin, Camelia Farajollah, Bogdan Ionescu, Nicole Ionescu, Doina Mihailă, Felicia Pivariu, Daniel Secărescu și Alina Silvestru.footer ZCN 2019 mare