Fără categorie

”VACCINAȚI CU CĂRȚI ȘI FILME” LA FINAL

on

Într-o perioadă în care elevi, cadre didactice, părinți, jonglau cu restricțiile, vacanțele surpriză, știrile apocaliptice, Asociția Enkidu a implementat un program educațional în care filmele și cărțile au adus pata de culoare, de speranță, de fantezie și de inedit în viețile a sute de elevi din sectorul 5.

Filmele nordice sau românești, despre bullying și curajul de a fi tu însuți, despre tradiții autohtone sau legende nordice au încântat deopotrivă învățători și copii.

Interviurile cu traducătoarea Andreea Caleman, exercițiile de improvizație și creativitate în jurul lui Pippi Șosețica susținute de Ciprian Nedelcu, discuțiile cu un autor în carne și oase – Ion Puican – care a divulgat secretele profesiei de scriitor și toate detaliile ce se ascund pe drumul de la idee până la cartea din raftul librăriilor.

34 de proiecții de film

32 de ateliere de lectura

1821 de spectatori

66 de cadre didactice

peste 60 de cărți noi donate bibliotecilor din școlile din sectorul 5 implicate în proiect

Prima ediție a  VACCINAȚI CU CĂRȚI ȘI FILME s-a derulat grație partenerilor strategici: Ambasada Suediei, Ambasada Norvegiei, Ambasada Danemarcei, Norwegian Film Institut, Institutul Suedez, Swedish Film Institut,  Danish Film Institut, Radio România Cultural, LiterNet.ro, aarc.ro, cinemagia, cinemaframe, CineGhid, movienews.ro.

Cărțile donate bibliotecilor au fost cumpărate de Institutul Suedez în parteneriat cu editurile Arthur și Univers care au oferit discounturi pentru volumele achiziționate

 Proiectul a fost finanţat din fonduri nerambursabile din bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”, prin programul de finanţare nerambursabilă în anul 2021, în baza Legii nr. 350 din 2 decembrie 2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general”