Arhivă articole

FII CINEFIL! Descarcă kitul educaţional al filmului DUPĂ AUR, ÎN CANADA!

on

Odată cu primele proiecţii ale filmului DUPĂ AUR, ÎN CANADA!, din luna februarie a acestui an, asociaţia ENKIDU a lansat oficial campania FII CINEFIL!

Ca şi caravana CINEMATOUR KIDS, campania FII CINEFIL! se adresează tot copiilor, conţine tot proiecţii de filme europene pentru copii, dar îşi propune şi să sprijine cadrele didactice în organizarea unor activităţi extraşcolare implicând vizionarea şi discutarea unor filme cu tematică actuală.

Asociația Enkidu vă pune la dispoziție un ghid util în dialogul cu copiii care au vizionat filmul DUPĂ AUR, ÎN CANADA! (descarcă documentul  .pptx 3,3 Mo sau .pdf 1,8 Mo)

Filmul este un instrument educaţional foarte eficient, iar vizionarea unui film şi iniţierea unui dialog în jurul unei producţii cinematografice poate înlesni dezvoltarea unor abilităţi mai dificil de descoperit şi dobândit prin mijloacele clasice de educaţie.

La vizionare, copiii sunt încurajaţi să devină nişte spectatori activi, consumatori cu simţ critic raportat la ceea ce văd pe ecran.

Ne propunem prin filmele noastre să facilităm cadrelor didactice iniţierea şi organizarea de discuţii în urma vizionării proiecţiilor noastre. Cadrele didactice au capacitatea şi posibilitatea de a forma generaţiile actuale şi de a-i transforma în consumatori avizaţi ai unui produs cultural, de a-i motiva să respecte munca de creaţie şi să nu o pirateze.

Mersul la cinematograf este un act cultural în sine, discuţiile în jurul unui film pot genera perspective noi asupra lumii înconjurătoare şi a felului în care ne dezvoltăm.

ASOCIAŢIA ENKIDU vă invită DUPĂ AUR, ÎN CANADA!!!

P.S. Cele mai inedite răspunsuri pot fi trimise la adresa de mail office(at)cinemaframe.ro. Ele vor fi publicate pe siteul cinematour.ro si, prin tragere la sorti, doi dintre autori vor primi o invitatie de doua persoane la urmatoarea premiera cinematografică din cadrul campaniei FII CINEFIL!

TRAILER DUPĂ AUR, ÎN CANADA!

Recommended for you