Fii Cinefil!

S-a lansat campania FII CINEFIL!

on

FII CINEFIL!

În România publicul care merge la cinematograf este din ce în ce mai redus. Cinematografele, inclusiv multiplexurile, îşi compun profiturile din vânzarea popcornului şi a băuturilor răcoritoare şi mai puţin din vânzarea biletelor.

Pirateria este extinsă la nivel naţional iar achiziţia de DVD sau Blu-ray este pur accidentală.

Copiii merg la cinematograf foarte rar şi, aproape exclusiv, cu familia. Sistemul de educaţie naţional nu presupune diversificarea programelor şcolare prin introducerea unor activităţi complementare de formare a gustului pentru produsul cultural.

Producţiile de film pentru copiii în România sunt inexistente. În ultimii 26 de ani nu s-a făcut niciun film pentru copii, iar televiziunile au realizat doar accidental emisiuni pentru acest target.

Asociaţia ENKIDU inițiază campania națională FII CINEFIL!

În cadrul campaniei sunt proiectate în România filme pentru copii produse în Europa.

Cadrele didactice sunt încurajate să organizeze activităţi extraşcolare implicând vizionarea unor filme cu tematică actuală. Pun la dispoziția cadrelor didactice materiale care prilejuiesc şi înlesnesc discuţii în jurul filmului vizionat.

Targetul sunt elevii din şcolile generale şi copiii din grădiniţe.

Scopul este formarea unui public educat, consumator de film, care respectă şi susţine cinematografia şi, implicit, cultura.

Primul film al campaniei este DUPĂ AUR, ÎN CANADA regia Niels Nørløv. O producție daneză din 2015 ce povestește despre 5 frați care găsesc o fotografie veche cu un bărbat bărbos despre care află că este străbunicul lor care emigrase în Canada cu mulţi ani în urmă pentru a căuta aur.

Povestea vieţii acestui străbunic aventurier li se pare fascinantă şi vor să afle cât mai multe despre preocupările lui.

Adună indicii şi pornesc în căutarea unei comori care se află ascunsă într-o mină părăsită. Nu sunt, însă, singurii care vor să ajungă la ea.

În luna martie filmul este programat la Cinema Muzeul Țăranului în fiecare zi de joi la ora 11:00.

target – copii cu vârste între 4 si 13 ani
filmul este 2D, subtitrat in limba română, dar și tradus live
Rezervari pe site-ul eventbook.ro,
la casa de bilete MTR  (program L-V: 18:00-21:00, S-D: 16:00-21:00)
la nr. de telefon 0721.48.30.48
sau pe email la adresa office@cinemaframe.ro

Asociaţia Enkidu a organizat, cu sprijinul  unui grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României , CINEMATOUR KIDS – prima caravană de filme pentru copii din România. Filmele, produse în Norvegia şi în Islanda, au ajuns în localităţile fără cinematograf şi în centrele instituţionalizate, adunând peste 3250 de spectatori.

Ediţia a II-a a CINEMATOUR KIDS se va derula pe parcursul lunii aprilie 2016 şi este susţinută de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Recommended for you